Duncan de Wit

In het afgelopen jaar heb ik mijn master Business Information Management afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op het moment studeer ik voor een half jaar Finance aan EDHEC Business School in Nice als onderdeel van mijn master uitwisseling. Ik heb mijzelf aangemeld op blackbear, omdat ik blackbear uitdagend, flexibel en leerzaam vind. 

Ik vond het in eerste instantie uitdagend om uit te vinden of ik bedrijven kan helpen met de kennis die ik heb opgedaan binnen mijn studie, stage en nevenactiviteiten. Zo heb ik bijvoorbeeld eerder in teamverband startups en non-profitorganisaties geholpen. Hier heb ik veel geleerd over hoe je een probleem structureert, verschillende oplossingsrichtingen onderzoekt en je de verhaallijn van je rapport bepaalt. Ik wilde kijken of deze vaardigheden voldoende zijn om ook zelfstandig bedrijven te kunnen helpen. 

Daarnaast waardeer ik de flexibiliteit als freelancer bij blackbear. Tijdens mijn master heb ik het in sommige weken te druk voor een vaste bijbaan. Challenges bij blackbear kan ik plannen wanneer ik tijd heb en op iedere plek. Hierdoor heb ik alsnog een inkomen, zelfs als ik op uitwisseling in Frankrijk studeer! 

Ten slotte zou ik na mijn studie graag willen beginnen als consultant. Hierdoor leek het me erg leerzaam om mezelf op dit gebied verder te ontwikkelen als student consultant bij blackbear.

Waar liggen je interesses?

De challenges die ik kies hebben vooral betrekking op innovatie. Ik lees in mijn vrije tijd en tijdens mijn studie Business Information Management veel over digitale innovatie. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik op dat gebied de meeste waarde kan toevoegen voor de opdrachtgevers. Daarnaast zie ik zie het volgen van digitale innovaties echt als een hobby, dus daardoor haal ik ook ontzettend veel plezier uit deze challenges!

Wat ik hiervoor vertelde komt daardoor ook terug in de vijf woorden die ik heb gekozen om blackbear te beschrijven:

  • Leuk, omdat ik plezier heb in het helpen van mensen binnen de bedrijven.
  • Uitdagend, omdat je hard moet werken om tot een implementeerbaar advies te komen. 
  • Leerzaam, omdat ik bij elke opdracht iets nieuws leer over een innovatie of industrie. 
  • Innovatief, omdat blackbear een originele manier is voor bedrijven en studenten om zich te ontwikkelen. 
  • En zakcentje, omdat het prettig is dat je zelf ook iets verdient aan je advies!

Kortom, kan je dus stellen dat blackbear een ontzettend leuke, leerzame en uitdagende manier is om als student op een nieuwe manier werkervaring op te doen en geld te verdienen!

Hoe pak je een challenge aan?

Ik gebruik een vaste volgorde om tot een oplossing van een challenge te komen. Ik begin met een overzicht van de situatie, schetsen van een duidelijk beeld wat het bedrijf doet, waarom ze naar blackbear zijn gekomen en welk (hoofd)probleem opgelost moet worden. Daarna stuur ik een lijst met vragen naar het contactpersoon om te kijken of ik het probleem goed begrijp, of er nog andere problemen zijn en extra informatie over hun eisen te krijgen. Vervolgens zet ik het probleem uiteen met een beslissingsboom. Hierna begin ik met een uitgebreid onderzoek via internet en soms door mensen te bellen. Dit kost verreweg de meeste tijd en gaat vaak niet zo makkelijk als je zelf zou willen. Ten slotte, teken ik de verhaallijn van mijn verslag uit en zet ik dit om in een PowerPointpresentatie met een eindadvies!